Liemers voorjaars potjie

vegetarisch, 10 personen, potjie #3


2 kg krieltjes, 1 kg sjalotjes, 1 kg prei, 1kg meiknollen, 1 kg oesterzwammen, 50 ml zonnebloemolie, 1,5 l Vegana bouillon, 1 el korianderzaad, 1 el bonenkruid, bos krulpeterselie, 100 ml room, peper en zout.
Bijgerecht; 400 g geraspte oude kaas, 20 g gomasio.

Schrob de krieltjes, spoel ze en droog ze. Verwarm in het potjie de olie, rooster de geplette korianderzaadjes en bak hierin de krieltjes enkele minuten aan. Pel de uitjes, roer deze door het mengsel. Laat alles -zonder roeren- een paar minuten garen. Voeg de gesneden meiknollen (dobbelstenen) toe, bestrooi het geheel met peper en bonenkruid en giet nu zoveel bouillon erbij dat alles net onder staat. Breng het tegen de kook aan. Scheur de oesterzwammen en spreid deze over het mengsel uit. Snij de prei grof, verdeel deze over de zwammen en laat het gesloten potjie een half uur op een laag vuur sudderen. Snij de peterselie en schep deze voorzichtig erdoor samen met de room.