Bestellen

Oerkoken, terug naar de vuurplaats

• Hoe kook en eet je op een zo natuurlijk mogelijke wijze?
• Wat zijn voedzame en gezonde ingrediënten?
• Wat is een natuurlijke bereidingswijze?

Deze en andere vragen komen aan bod in het boek Oerkoken.
Wanneer je graag kookt met gietijzer binnen of buiten is dit boek een must.
Maar ook de beginnende kok die zelf zijn gezonde maaltijden wil bereiden vindt er ruim 70 aanstekelijke recepten.
Verder bevat het boek 10 hoofdstukken theorie met heldere instructies en veel wetenswaardigheden die je in andere kookboeken niet vindt.

 

Het boek is geschreven door Willem ter Steeg, een oermens die dicht bij de natuur staat en al vele jaren smakelijke gezonde maaltijden bereidt.

ISBN 978 90 74725 29 3
Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel of rechtstreeks hier te bestellen.

Er zijn vele varianten mogelijk op dit recept.

Hier is gekozen voor de voorjaarsgroenten, in de herfst is de samenstelling anders.

Reken 150 g aardappelen en 200 g groenten per persoon.

Vul het potjie in lagen; in de volgorde zoals de ingrediënten groeien in de aarde!

Roer alleen aan het begin en eind en kook niet te lang; de elementen moeten beetgaar zijn.

De recepten kunnen ook in een zware gietijzeren pan gemaakt worden maar komen het best tot hun recht in een Zuid Afrikaans potjie.

 

Uit het boek een heerlijk en gezond recept om alvast te beginnen.

 

Voorjaarspotjie

10 pers. Potjie # 3

1.5 kg krieltjes, 500 g sjalotjes, 500 g prei, 500 g worteltjes, 500 g meiknollen, 500 g oesterzwammen,  50 ml koolzaadolie,  1,5 l Vegana bouillon, 1 el korianderzaad, bos krulpeterselie,  peper en eventueel zout.

Bijgerecht; 200 g geraspte oude kaas, 100 ml room.

Schrob de krieltjes, spoel ze en droog ze. Verwarm een potjie # 3 doe de olie erin. Rooster de geplette korianderzaadjes en bak hierin de krieltjes enkele minuten aan. Pel de uien, roer deze door het mengsel. Laat alles -zonder roeren-  een paar minuten garen. Voeg de gesneden worteltjes en knollen (dobbelstenen) toe, bestrooi het geheel met peper en giet nu zoveel bouillon erbij dat alles net onder staat. Breng het tegen de kook aan. Strooi de gescheurde paddenstoelen erover en bedek het geheel met de grof gesneden prei. Laat dit in een gesloten pot  een half uur op een laag vuur sudderen. Snij de peterselie en schep deze voorzichtig erdoor samen met de room. Serveer met geraspte kaas.

 

U kunt het boek bestellen door €23,90 (boek €19.95 verzenden €3.95) over te maken op :

Rekeningnummer : NL81INGB0006327327 t.n.v. Willem ter Steeg, na ontvangst zal het boek zo spoedig mogelijk naar u toe gezonden worden. Vul hieronder uw adres-gegevens​ in.

[]
1 Step 1
Naam
Adres
Postode
Woonplaats

Is het een cadeau en wilt u het boek een persoonlijk tintje geven, of wilt u misschien een door de auteur gesigneerd exemplaar, vul hieronder uw verzoek in.

Tekst suggestievoor wie ? Waarom b.v. ?
0 /
SignerenEen door de auteur gesigneerd exemplaar
Previous
Next
powered by FormCraft